(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
rajčatová pikantní omáčka po indicku
Potřebné ingredience
Stejné množství rajčat a cibule, černé hořčičné semínko, chillli koření nebo čerstvé chilli papričky, olivový olej, sůl
Postup přípravy
Cibuli i rajčata nakrájíme na drobnější kousky (rajčata nejprve na polovinu a tu poté na tenké plátky, aby pustili hodně šťávy). Na pánvičce rozehřejeme olej, nejprve osmažíme hořčičná semínka (až začnou praskat), pak osmahneme cibulku a nakonec rajčata spolu s na menší kousky rozkrájenými chilli papričkami (můžeme ale také směs zaprášit chilli kořením, případně přidat špetku koření garam masala). Množství chilli uzpůsobte své chuti, čím pálivější, tím "indičtější"...Připravenou směs dosolíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme (můžeme i tyčovým mixérem). Dle chuti ještě dosolíme. Podáváme nejlépe teplé, k různým plackám, bramborovým jídlům, také jako salsu k nachos.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé